ENEN CZE
===

publikace

obálka publikace CEP: "What is Europeism or What Should Not Be The Future For Europe?"

70 stran, brožovaná vazba
vyšlo: listopad 2006
cena: 70,- Kč


 

What Is Europeism

Centrum pro ekonomiku a politiku nabízí sborník anglických textů "What Is Europeism" s podtitulem "What should not be the future for Europe" (Prague, Center for Economics 2006).

Těžiště sborníku v části A tvoří anglická verze eseje Václava Klause "What is Evropeism"; dále prezidentova přednáška "Some Doubts about the EU’s Ever-Closer Future", přednesená v The Bridge – Forum Dialogue v Lucemburku 8. března 2006; dále přednáška v CATO Institutu ve Washingtonu 20. listopadu 2003 "The future of Euro. A view of a concerned outsider"; a konečně prezidentova zdravice na Congress of Brussels z 5. prosince 2005.

Část B tvoří doplňkové texty z kruhu autorů kolem Centra pro ekonomiku a politiku. Vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Jiří Weigl nabízí esej "The concealed risks of European integration"; Petr Mach z CEP uveřejňuje bruselskou přednášku "European constitution is not remedy for European economic troubles". Marek Loužek z CEP nabízí text "European constitution weakens small countries". Jiří Brodský ze zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky přetiskuje svůj článek z The European Journal "Myths of the EU reflection period".

---
© Centrum pro ekonomiku a politiku 2005-2024
design, kód: Jan Holpuch nejml.
RSS 2.0 RSS ­